2009.10.21. - Borzas Kata

 2009.10.18. 23:42
A mai napon Mártika nagynéném specialitását osztom meg veletek. :) 
Hozzávalók a tésztához:
 
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
egy csipet só
4 tojás sárgája
tej / érzés szerint/, hogy künnyen nyújtható tésztát kapjunk.
 
Három lapot sütünk belőle.
Két lap közé az alábbi tölteléket tesszük:
 
10 dkg Rámát
két evőkanál kakaót
két evőkanál baracklekvárt elkeverünk.
Hozzáöntünk egy rum esencet
1.5 dl tejet
és egy csomag vaniliacukrot.
Ebbe belemorzsoljuk a három kisült lap egyikét.
 
Összekeverés után ezzel a masszával megkenjük az egyik tésztalapot és befedjük a másik tésztalappal.
A 4 tojás fehéjét 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a tészta tetején
elsimítjuk. Reszelt csokoládéval díszítjük.

Címkék: fotó receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr661459385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása