A mai napon Mártika nagynéném specialitását osztom meg veletek. :)

50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
egy csipet só
egy csipet só
4 tojás sárgája
tej / érzés szerint/, hogy künnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Három lapot sütünk belőle.
Két lap közé az alábbi tölteléket tesszük:
10 dkg Rámát
két evőkanál kakaót
két evőkanál baracklekvárt elkeverünk.
Hozzáöntünk egy rum esencet
Hozzáöntünk egy rum esencet
1.5 dl tejet
és egy csomag vaniliacukrot.
Ebbe belemorzsoljuk a három kisült lap egyikét.
Ebbe belemorzsoljuk a három kisült lap egyikét.
Összekeverés után ezzel a masszával megkenjük az egyik tésztalapot és befedjük a másik tésztalappal.
A 4 tojás fehéjét 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a tészta tetején
elsimítjuk. Reszelt csokoládéval díszítjük.
A 4 tojás fehéjét 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a tészta tetején
elsimítjuk. Reszelt csokoládéval díszítjük.