Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
8 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A vajat a porcukorral fehéredésig habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáit. Az átszitált lisztet, vaníliás cukrot és a sütőport egy másik tálban összekeverjük, és lassanként hozzáadjuk az első tál tartalmához.
Kinyomó zsákba tesszük, és sima csővel diónyi nagyságokat adagolunk a sütőpapírra.
Ha nincs kinyomózsákod, inkább ne is kezdj hozzá :) Mert így kapsz szép sütiket!
Előmelegített sütőben 170 C-on szépre sütjük. Viszonylag gyorsan készen van, szóval amikor betetted a sütőbe, semmiképpen ne hagyd ott, ha nem akarod, hogy odaégjenek!
Amikor meghűltek a sütidarabok, akkor akárcsak a linzert, lekvárral összeragasztjuk/betöltjük - kinek hogy tetszik jobban.
A tetejét bevonhatjuk étcsokival, akkor Isler-szerű lesz a dolog, vagy csak egyszerűen kevés porcukorral megszórhatjuk, de ez sem szükséges, hiszen önmagában is elég édes és fincsi lesz.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!