Egy gondoskodó személy, látva a pillangó küzdelmét, ahogy a bábból próbált kitörni, segíteni akarásból, gyengéd kézzel meglazította a szálacskákat, hogy azok egy nyílást formáljanak. A pillangó könnyen kiszabadult, s a báb körül verdesett, de nem tudott elrepülni.
Amit az együtt érző személy nem tudott, hogy csak a születés küzdelmeiben tudnak a szárnyak annyira megerősödni, hogy alkalmasak legyenek a repülésre.
Így hát a pillangó a földön töltötte rövidke életét, és soha nem ismerte meg a szabadságot.

Ruth Sanford

Ez a kis történet nagyon tanulságos mindazoknak, akiket bár a jószándék vezérel, mégis rosszat tesznek. Mondhatni - megfojtanak minket a szeretetükkel. Az igazi szeretet lényege, hogy meg kell hagynunk a másik fél szabadságát, és csak akkor segítsünk neki, amikor megkér rá, de akkor aztán teljes erőbedobással!

Címkék: idézet grafika elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr282157607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása