2010.04.21. - Ocean Orchids

 2010.04.16. 23:38

Egy tenyérnyi kis paradicsom a pannon síkság közepén, szlovén fenségterületen, Dobronakhoz közel. Hétfőtől péntekig várja a trópusi kert a látogatókat, reggel 8-tól egészen délután 4-ig. Az egész hely nem túl nagy - azaz de, persze a teljes kert nem látogatható. Mégis, ha valaki mondjuk a tengerpartról tart haza, érdemes megállnia és bekukkantania ide. Csodaszép környezet, lélegzetelállító színek kavalkádja, több ezer orchidea - feltételezem több száz féle - vár Rád, és akár 1-2 tő majd új otthonra is talál Nálad. Van pár más trópusi növény is, mint a flamingó, banán, vanília, kancsóka, papagájvirág vagy a rákollóvirág... a többinek még a nevét sem ismer(t)em... :)

A belépőjegyhez kapsz egy kaspót is, én ebben tartom azóta az első - kedvenc - orchideámat, ami már hozott nálam új tőhajtásról virágot. :)

Kedves Gábor! Köszönöm a meghívást, nagyon szép volt. Talán sosem jutottam volna el ide... Kár lett volna kihagyni.

Most pedig képekben mesélek tovább:

 

Címkék: fotó reklám tavasz utazás álom barátság virág meglepetés a születés csodája

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr191928307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása