Hozzávalók:
2 pulyka nyaka
2 ek olaj
2 ökölnyi hagyma
1 ek darált paprika
3 kk piros porpaprika
pici bors
2 kk só ízlés szerint esetleg több
1 kk vegeta
1 cikk fokhagyma
2 ek csípős lecsó, vagy friss paprika – paradicsom
Kb 1,5 dl víz, nem szabad hogy ellepje a husikat, mert akkor nem lesz zaftos, csak vízízű, ami nem jó!

 
A pulyka nyakakat ízekre daraboljuk, vagy legalább 4-be vágjuk. Hideg vízbe megmossuk. A kuktába hagymát dinsztelünk pici olajon, hogy a folyamaton gyorsítsunk, tegyünk pici sót a hagymára. Ha megüvegesedett beletesszük a darált paprikát, majd levesszük a tűzről. Kicsi hűlés után hozzákeverjük a vegetát, porpaprikát, borsot, sót, fokhagymát és lecsót. Felengedjük a vízzel, és megkóstoljuk, hogy a mi szánk ízéhez megfelelő lesz-e. Ha igen, visszatesszük a tűzre, és beleengedjük a már lecsepegtetett pulykanyak darabokat. Megvárjuk, míg felfő, közben pedig nem kavargatjuk, végül lezárjuk a kuktát. Amikor a kukta felszuszog, visszavesszük a lángot takarékra, és 40 percig főzzük tovább. Miután letelt az idő, eloltjuk a gázt alatta, megvárjuk, míg a kuktánk kiszuszog, majd végre beleleshetünk, hogy sikerült-e az elképzelésünk. Az enyém így sikerült, és bár az ízét nem lehet szemléltetni… nyami! Nagyon finom lett! :)
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Ui.: Aki várja a Tankcsapdás fotókat - látogasson vissza holnap!

Címkék: fotó receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr101603021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása