Hortobágyot egyszer már ajánlottam Nektek. Szombaton, 28-án megint valami nem mindennapi látványban lehet része mindazoknak, akik ide látogatnak. Én ott leszek, mentorommal, Tanár Úrral! Szal aki egy piros Astra-t lát az úton, húzódjon félre, mert jövök... Ja igen, és hagyjatok szabad parkolót is... Köszi! :)

Vegyük csak sorba, mi az, amiért érdemes ellátogatni Hortobágyra:

Zulu 14.00. Megkezdődik a behajtási ünnep. Ez azt jelenti, hogy az állatokat áthajtják a 9lyukú-hídon. Szerintem szép látvány lesz. Ennek végülis az a jelentősége, hogy elkezdődik az évvégi számadás, hiszen a jószágok kora tavasztól egészen holnapig a legelőn voltak a pásztorral. A behajtás a téli telelőhelyekre történik. Az állatokat megszámlálják, az elveszettek emlékére pedig koszorút eresztenek a Hortobágy-folyóba.

Zulu 16.30. Advent-köszöntő a templom falánál.

Zulu 16.45. Az állatokkal együtt érkeznek a pásztorok is szekereken, a kisbojtárokkal együtt a vásártérre, ahol a nap folyamán pásztortüzet gyújtanak, mintegy a tél köszöntése végett.

Zulu 17.00. Mise

A vásártéren egész nap folyamatosan különböző programok várják a kiváncsiakat. Meglátogathatjuk a Madárkórházat, egyben támogatjuk is a belépődíjjal annak fennmaradását. Azt hiszem ez jó program kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Érezzük jól magunkat! :)

 

Címkék: fotó utazás ünnep tél

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr211544912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása