2009.11.26. - Hampton Court

 2009.11.17. 17:55

London egyik külső, dél-nyugati kerületében Richmond upon Thames-ben található az a csodaszép hely, ahol a nyáron jártam először. Hampton Court egy bíborosnak épült VIII. Henrik megbízásából.

Amikor Cardinal Wolsey kiesett a király kegyeiből, visszaszált tulajdonjoga VIII. Henrik-re, aki tovább építtette. A képen persze egy hasonmást láthattok. :) Ha eljuttok ide, Ti is találkozhattok vele és egyik feleségével is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A hölgy szerintem annyira nem hasonlított az eredeti kiadásra, ám a ruhája teljesen korrekt volt.

Reneszánsz és barokk stílusjegyeit leginkább III. Vilmosnak lehet köszönni, aki teljes átalakítást végeztetett a kastélyon, csakhogy az épület felvehesse a versenyt Versailles-jal (ejtsd:verszájjal). Nos. Nekem már volt szerencsém a Párizstól nem is olyan messze fekvő palotában is sétálni. És azt hiszem nem igazán lehet összehasonlítani a két épületet. Méretüknél fogva sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A parkkal már más a helyzet. Hampton Court nekem sokkalta jobban tetszett. Versailles olyan hidegen elegáns, mígnem itt megdobban az ember szíve. Olyan szépen ápoltak a virágok, színharmónikus elrendezésük is tökéletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Apró részletek teszik izgalmassá a sétát, ha nyitott szemmel járunk. Ez például egy beültetett edényke kovácsolt dísze! Olyan szép... Kedvelem ezt a fotómat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A végére tartogattam ezt az órát, ami mellett ugyancsak nem lehet elmenni szótlanul. Ha jól megfigyeled, megtudhatod, melyik napon jártam ott... :)

Címkék: fotó anglia utazás történelem virág

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr331532348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása