2009.11.25. - Almaleves

 2009.11.17. 13:18

Egy egyszerű eledel, mégis megvan a maga fenségessége. Én nem csak nyáron szeretem behűtve. Szívesen fogyasztom az év bármelyik napján. Most, hogy lassan már fagyos a hangulat odakint, azért jobban esik langyosan.

Szóval almaleves. Kezdjünk hát hozzá!
   - 3 vagy 4 almát
   - 1 csapott evőkanál cukort
   - késhegynyi fahéjat ( nekem általában kicsit ez mindig több... majdhogynem duplája... :) )
   - 1/2 kiskanál vaníliás cukort
annyi vízzel felengedünk, hogy jól ellepje. Forrás után még olyan 10 percig főzzük takarék lángon, miközben azért 1x vagy 2x megkavargatjuk. Felesleges időnkben, - csak hogy ne unatkozzunk -előkészítjük a habarást. 1 púpos fakanálnyi lisztet 1 kávéskanál cukorral és 1/2 dl tejjel simára keverünk, majd még kb 1 dl tejet hozzáöntünk. Ez a habarás kerül a megfőtt almánkra, gyors kevergetés közben. Ha már minden együtt van, még 1x felrottyantjuk és kész.

Ha bele szeretnénk vinni egy csipetnyi izgalmat, készíthetjük úgy, hogy bírsalmával vegyes almalevest kapjunk. Ám vigyázat! Az alma és a bírsalma fővési ideje nagyon nem egyforma, szóval külön-külön kell őket levesnek megfőzni, majd a végén összeborítani egy tálalóba.

Jó étvágyat!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr731531672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almawad 2009.12.01. 13:55:57

Igaz is !MIlyen jo is ez telen nyaron ! Milyen reg csinaltam mar !
süti beállítások módosítása