Aki ismer, az tudja, hogy imádom a zöldségszobrászatot. Már itt, ezen a felületen is meg-megvillant ez a tulajdonságom. Igen, ez is én vagyok. Imádom, mert az, akinek készíted, függetlenül kortól és nemtől, tutira nagyon fog örülni neki. Legalábbis nálam még nem mert senki rosszat mondani... :)

A másik, amiért még szeretem, mert ez a legtökéletesebb dolog a világon, ami kikapcsol. A koncentráció egy munkára, hogy a végeredmény megközelítse a tökéletest. Na persze ez az utóbbi önmagamhoz mérten értendő.
És íme egy másik tulajdonságom: maximalista. Elvárom magamtól, hogy a tudásom legjava benne legyen egy uborkában, ha kell... :)

És akkor lássuk, legutóbbi vendégeim minek örülhettek:

 

 

 

 

 

 

 

 


A fent látható kreáció nem igényel sok alapanyagot. Mindössze 1 kígyóuborka, kevés petrezselyem és 1 retek elég hozzá. Lássuk csak. Az apróra vágott petrezselyemből - lesz a fű, a retekből - a virágok és a felhő (esőcseppekkel), az uborka héja - a virágunk szárához és leveléhez kell, illetve a napocskánkat - uborka belsőből faragjuk. Ha van otthon snidling, abból is lehet a virágnak a szára. Talán azzal szebb lett volna, de sajna nem kaptam az üzletben...

Az alsó képen láthattok egy másik tányérdíszt is. Ez a kevésbé ügyeskezűeknek tipp. Hozzávalók: petrezselyemlevélkék, mandarin, kígyóuborka és pirosarany. Csak pakoljátok össze szimmetrikusan, és készen is van! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Juci és Berci! Köszönöm, hogy elfogadtátok az ebédmeghívást.

Címkék: kreatív fotó virág gasztronómia meglepetés

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr361522389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamm 2009.11.22. 18:52:44

Mi pedig köszönjük a rengeteg finom falatot és a kellemes társaságot!

B&J

almawad 2009.12.01. 14:01:16

Csak amulok es bamulok ! te biztos kulonben is muvesz vagy !Nem egy hetkoznapi haziasszony !

Favale 2009.12.01. 14:31:37

@almawad: Művész? Ez megtisztelő, de neeem, csak szeretek kreatívkodni, bármiről legyen is szó. Ha alkothatok az kapcsol ki a legteljesebb mértékben. :)
süti beállítások módosítása