Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg vaj
2 lapos evőkanál cukor
1 tojás sárgája
1/2 pohár tejföl
csipetnyi só
1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
1/2 kg reszelt alma
fahéj és cukor ízlés szerint
Nagyon egyszerűen elkészíthető süti! A hozzávalókat egy tálban összedobáljuk és tésztává gyurjuk. A tésztát ketté osztjuk. Az egyik felét kizsírozott és lisztezett tepsi aljára tesszük, rá kerül a cukorral és fahéjjal ízesített reszelt alma, majd a másik fél tésztadarabunkat a tetejére nyújtjuk. Én kétágú húsvillával szoktam megszúrkálni, hogy legyen hol távoznia a gőznek. Előmelegített sütőben fogpiszkáló-próbáig sütjük.
A fotómon látható almás csak egy egészen picit különbözik a leírtaktól. Nem volt itthon elég alma, viszont az előző sütésből kimaradt kevés dió. Így alkotói módon ledaráltam a diót, majd a reszelt almához elegyítettem. Megvolt a töltelék mennyisége, és még a családnak is ízlett! :) Ja igen, a tetejét porcukorral szórhatjuk, de szigorúan csak tálalás előtt, másképpen csak elolvad rajta!