Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
12 dkg  vaj
2 lapos evőkanál cukor
1 tojás sárgája
1/2 pohár tejföl
csipetnyi só
1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:
1/2 kg reszelt alma
fahéj és cukor ízlés szerint

Nagyon egyszerűen elkészíthető süti! A hozzávalókat egy tálban összedobáljuk és tésztává gyurjuk. A tésztát ketté osztjuk. Az egyik felét kizsírozott és lisztezett tepsi aljára tesszük, rá kerül a cukorral és fahéjjal ízesített reszelt alma, majd a másik fél tésztadarabunkat a tetejére nyújtjuk. Én kétágú húsvillával szoktam megszúrkálni, hogy legyen hol távoznia a gőznek. Előmelegített sütőben fogpiszkáló-próbáig sütjük.
A fotómon látható almás csak egy egészen picit különbözik a leírtaktól. Nem volt itthon elég alma, viszont az előző sütésből kimaradt kevés dió. Így alkotói módon ledaráltam a diót, majd a reszelt almához elegyítettem. Megvolt a töltelék mennyisége, és még a családnak is ízlett! :) Ja igen, a tetejét porcukorral szórhatjuk, de szigorúan csak tálalás előtt, másképpen csak elolvad rajta!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr801448731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása