Egy egyszerű étellel indítom újra a receptes szerdámat. Ez nem más, mint a puliszka. Felénk így hívják a címben jelzett étket. Le is fotóztam nektek a mai ebédemet, csak hogy megmutathassam kedvenc új terítőmet! ;)
Elkészítése nagyon egyszerű. Vegyél egy poharat, vagy más edénykét. Ez lesz a mérce. Mérj ki vele 4 és 1,4 résznyi vizet, tedd oda forrni úgy, hogy előtte sózd fel ízlés szerint. Ez egy kezdő szakácsnőnek ugyan máris gond, hiszen joggal gondolhatja, hogy: "Mennyire nem szeretem ezt az 'ízlés szerinti' meghatározást!" Nekik írom, hogy: nem kell ettől megijedni! Kóstolgasd a vizet, és tegyél bele mindig egy csipetnyi sót. Amikor érzed, hogy a víznek elviselhetően sós íze van, akkor forrald fel.
A zubogó sós vízbe aztán beleöntünk 1 rész kukoricadarát, és addig főzzük, amíg víz van alatta, no meg még egy kicsit, mindezt fedő alatt, néha-néha megkevergetve, kb. 5-10 percig. Nyilván függ az idő a mennyiségtől!
Tálalás:
A puliszka köretként is adható pörköltekhez.
Én nagyon szeretem csak pirított hagymával is. Persze a hagyma nem simán olajban van pirítva, hanem kacsazsírban sütve, mert így ezerte fincsibb! Ha nem ettél még ilyet, fogalmad sincs, mennyire jó lehet - még ha furán hangzik is.
Ha azonban ő a főételünk, ehetjük tejcsivel lelocsolva, miután kitettük egy tálba és hagytuk állni úgy 2-3 percet. Vigyázat, a közepe nagyon tud ám sütni!