Képzeljétek! Ma a benzinkútnál ingyen kávét kaptam! Tudtátok? Ma van a kávé világnapja! :) Ezért is árulom el, hogy az egyik legszebb kilátóponti kávézót hol találjátok...

Van Istanbulban egy negyed, amit a köznyelv máig Piyer Lotinak hív. A nevét egy francia tengerész és író - valódi nevén Louis Marie-Julien Viaud-ról (1850-1923) kapta, akinek az írói álneve volt a Pierre Loti. Istanbul hatalmas város, igazi metropolisz, ahol az Eyüp kerületben kell keresnünk a Piyer Loti-t, az Aranyszarv-öböl európai oldalán, a régi bizánci falakon kívül.
Kilátás a teraszról:

 


A francia regényíró 1876-ban járt először Törökországban, és hamarosan a törökök lelkes barátja lett.
Egykori villája helyén ma kávéház és bazár található, ahonnan csodaszép kilátás nyílik Istanbulra. A teraszt elég jól meg lehet közelíteni autóval - bár akinek nincs helyismerete csak GPS-szel vágjon neki -, majd gyalogosan kell megtennünk jópár lépcsőfokot. A másik lehetőségünk, hogy az öböl partjáról kötélpályás felvonóval tesszük meg az utat. Ez utóbbi 384 m hosszú, és 53 m a szintkülönbség.
Fő a kávé! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ui: Pierre Loti
művei: Egy szpáhi regénye és A haldokló Törökország. Aki kiváncsi mit gondolt az íróról és művéről Ady Endre, az keresse vissza az 1906. Szeptember 8-án megjelent Budapesti Naplóban... :)

Címkék: fotó kávé utazás irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr441416872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása