Ma különösen szép estében volt részem! :) Nem is igazán tudom, hogy voltam-e olyan rendezvényen, ahol ennyire gördülékenyen ment minden a maga útján. A fellépők közül mindenki - kivétel nélkül adott. Hozzáadott valami felemelőt vagy vidámságot az esthez, így vált az: kerek egésszé.

A szervezésben a Kör Dáma Egyesület segédkezett. A svédasztalok rogyásig voltak rengeteg finomsággal, és a rendezvény végén minden hölgyvendégnek ajándékkal kedveskedtek. Nem tudom, hogy egyforma csomagokat osztogattak-e, de az enyémben egy nagyon szép diótörő volt, mellette mézeskalács és egy nagyon ötletes recept, amit még az ünnepek előtt ki szeretnék majd próbálni! :)

Fellépők között szerepelt Vásáry André, Spirituoso Ütőegyüttes, akik csengővel is simán lenyűgözték a hallgatóságot, Aria Gitárzenekar - Simonffy Emil Zeneiskolából, Cserhalmi György, Debreceni Filharmonikus Zenekar - Művészeti vezető: Kocsár Balázs, Grega Csaba, Sári Éva, Zenetheatrum, a Valcer Táncstúdió és a Csokonai Színház balett kara.
Bódi Mariann Ave Maria-ját hallva olyan boldogságérzetem támadt, hogy nagyon... Csodaszépen, kristálytisztán énekelt, ahogy azt kell - egy szál zongorával.

Felolvasott Jókai Anna - az Emberi Méltóság Tanácsának tagja, Pálffy István és Müller Péter.

Én a Melódia Big Band Debrecen zenekar fotósaként kerültem ide. 

Az est fővédnöke:
Prof. Dr. Pálinkás József akadémikus, az MTA elnöke volt

További védnökök pedig:
Kósa Lajos - Debrecen polgármestere
Prof. Dr.Fábián István - a Debreceni Egyetem rektora
Prof. Dr. Paragh György - a DEOEC elnöke

Elég nagy meglepetés volt, hogy az egyik pillanatban még Bács Ferenc mesélt a Diótörőből, aztán...
https://www.youtube.com/watch?v=KNiJ7vujSdQ

Sosem találnátok ki, hogy kit hallottam Rúzsa Magdi és a Bányai Júlia Általános Iskola Lautitia Ifjúsági Vegyeskarának Hallelujája között...

Első tipp? Nem, tuti nem nyert, mint ahogy a második és harmadik sem! :) A helyes válasz Lukács Laci! :) 

Igen, a Tankcsapda frontembere is betöltötte a Bartók termet zenéjével.
Ahogy az várható volt, meg is jegyezte:

Amikor ez a szám íródott, nem gondoltam, hogy egyszer egy ilyen rendezvényen is el fogom énekelni. Nem ide írtam... :)


A várt hatás persze nem maradt el, a nagy estélyikbe bújt hölgyek is elkezdtek mosolyogni, és természetesen ekkor már kísérőik arcain is ott bujkált a vidámság.

Mi mást énekelhetett volna, mint az Örökké tart című klasszikust, egy szál gitárral.
https://www.youtube.com/watch?v=8j8Oc6V1yxY

Rúzsa Magdira visszatérve. Meglepő módon nem csak énekelt. Szavalt is, és úgy, hogy az embernek kifacsarodott a szíve. Hihetetlen nagy élményt jelentett!

A két részből álló est szünetében a pezsgős koccintást követően elárvereztek 3 mezt is. Egyet a Liverpool, egy másikat a PSV Endhoven és egy harmadikat a Debreceni Loki játékosok írtak alá. Szintén kalapács alá került egy hivatalos Europa Liga labda, amelyet a debreceni Loki játékosok láttak el kézjegyükkel.

Az est folyamán összesen 4 000 000 Ft gyűlt össze. Ez megalapozhatja egy Hospice Ház létrehozatalát Debrecenben, amit

az élet iránti tisztelet, az alázat, a méltóság teli élet és a méltóság teli életvéghez való jogunk fontossága tesz szükségessé.

- mondta Porkoláb Gyöngyi a Debreceni Kőr Dáma Egyesület elnöke.

Ez a nemes cél vezérelte a szervezőket, és igen, kitettek magukért! Hogyan fokozhatnám még?! Nem is tudom... Erre nincs szavunk... Tény, hogy mindenki úgy távozhatott, hogy szerencsés, amiért itt lehetett!

Fotókat is teszek fel Nektek hamarosan! :)

Címkék: zene vers mese koncert irodalom barátság nők tél művészet sztori elmélkedés tankcsapda meglepetés álomkép ilyen az élet a születés csodája

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr502514482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása