Oliva- vagy kapribogyó
Paradicsom
Paprika
Uborka
Hagyma
Só
Oregánó
Kakukkfű
és a lelke: Feta sajt
A zöldségeket összevágjuk kockára, kicsit megsózzuk majd állni hagyjuk. Nem szabad annyi sót rátenni, amennyit amúgy tennénk a zöldségekre, mert ne feledjük, hogy a Feta sajt is elég sós! Állni hagyjuk. Van aki ezután már csak összekeveri a fűszerekkel, és kész. Én egy nagy adag salihoz 1/2 dl salátalevet is készítek, amivel még meglocsolgatom. Ez víz, cukor és ecetből áll. Csak ezután teszem rá az oregánót és a kakukkfüvet, mindkettőből egy kicsit. Ha van itthon snidling, még az is kerül bele néha... A minap meg darált paprikát tettem még rá, amitől az egész egy kicsit, ámde kellemesen csípni kezdett. A vége meg valami hasonló lesz: