2010.08.14. - Csisztapuszta

 2010.08.14. 00:03

Egy kicsi település, Balatonfenyveshez közel. Miért érdemes mégis ellátogatni ide? A gyógyvize miatt. A thermal fürcsi elég kicsi, csupán 3 kisebb medencéje van, semmi extra luxus, csupán medencefürdő és masszázs, amiben részünk lehetett.

A hőforrásra olajkutatás (hát nem vicces?!:)) közben bukkantak, amit 2006-ban minősítettek... Vize nagyon sok oldott anyagot tartalmaz, amely sokféle betegségre lehet gyógyír. Szaga mondjuk elég "érdekes", csakúgy, mint a Mezőkövesdhez közeli Zsóry fürdő, ez is már messziről érezhetően kénes. Egy kis palackot is megtölthetsz, ha inni szeretnél belőle, bár én ezt a részét teljesen kihagytam. :)

A fürdő körül nyári lakok sorakoznak, ahol valszeg szerény körülmények között időznek a gyógyulni vágyók.

Meglepő módon sok a virágos kert, szóval a látszat ellenére nagy az élet, hiszen a virágokat valakinek locsolnia is kell... :)

Címkék: fotó család utazás barátság

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr602220514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása