Húsvét. Évekig a kedvenc ünnepem volt. Na nem az a része, amikor mindenféle illatok (vagy inkább szagok?!) keverednek a kezemen... Mert a hajamat locsolni vízen kívül mással szigorúan tilos! :) Az tetszett benne, hogy Anyával kész gasztronómiai csodákat varázsoltunk az asztalra, és hogy olyan emberkék is eljöttek hozzánk, akik amúgy nem nagyon. A hangulat mindig jó volt, évekre visszamenőleg kedves Locsolóink mindig bevallották, hogy Nálunk időztek a legtöbbet. ;) Lehet buta dolog, de a húsvétnak volt egy szertartása is. Kora reggel Unokafivéreim és Apukájuk ébresztett bennünket - sose tudtunk időben felkelni hozzájuk... :D Így rendszerint Velünk kezdték és nálunk fejezték be a locsolkodást. Aztán próbáltunk a fellocsolás után gyorsan rendet varázsolni és megreggeliztetni őket. Sosem traktáltunk senkit, mint ahogy más helyeken - talán ezért fogyott el minden... :) Aztán 1-2 óra múlva elkezdtek szállingózni a Fiúk. Mindenkihez köt egy-egy kellemes emlék. Volt olyan is, aki megszagoltatta a pacsuliját, és rákérdezett: "biztos, hogy akarod?" :D Film is ment, na nem akármi. A húsvét nekünk mindig arról szólt, hogy Anyával végignéztük a Star Wars-t 4től 6ig. A Fiúk meg csak jöttek és gyűltek, szal egy idő után már kész mozihangulata volt az egésznek. Nemegyszer hölgyek is vendégeink voltak, csak hogy kellőképpen meg legyenek locsolva... :) A filmnézésben talán a legjobbak a beszólások voltak, amiket hatalmas nevetés követett rendszerint. Hát így.

Pár éve azért már sokkal csendesebb az egész. Volt olyan év, hogy otthon se voltunk, elmentünk Matyóföldre, hogy magamba szívjak pár motívumot, amit a későbbiekben ráfestettem újabb tojásokra. Egy helyen nem voltam még: Hollókőn. Egyszer már be is volt fizetve az út, de az utolsó pillanatokban visszamondták, sajna. Sebaj, majd eljutok!

A mai fotókon egyik legszebb tojásomat láthatjátok - szerintem. Olyan, mint egy kis csipke. Előrajzolás nélkül faragtam ki, libatojásból. A fehér alapszín tehát nem festett, hanem adott. :)

Címkék: kreatív fotó film tavasz család húsvét utazás ünnep barátság művészet sztori meglepetés

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr991847888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása