Van egy hiedelem, miszerint ha farsangkor nem eszel fánkot, elviheti a házad tetejét a szél. Ezért árulom el Nektek a legtutibb farsangi fánk receptjét, amit évek óta nagy sikerrel készítünk Anyával - a család legnagyobb megelégedésére... :)
Megjegyzés a fotóhoz: Az ötlet nem saját, a Nagykanizsai Fánkfesztivál plakátjáról nyúltam le, hogyan porcukrozzam szépre... :) Seperc alatt meggyártottam a sablont hozzá, szóval mostmár vállalhatom akár a nagyüzemi mennyiségnek a díszítését is! :)
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
3 dl tej
6 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
3 cl rum
5 tojás sárgája
Csipetke só
(esetleg reszelt citrom héj)
Kiszedjük, lecsöpögtetjük, és házi baracklekvárral kínáljuk! :)
Ne kövezzetek meg, de az én kedvencem a szilva- vagy a meggylekvár... A piros fürtösből készültet tavaly kaptam, és nagyon-nagyon fincsi! :) Lehet idén megpróbálok majd gyártani magamnak! A szilvalekvár pedig régóta a gyengém. A tavalyi termésünk kiváló lett, és Apa a tizenakárhány kg szilvához mindössze csak 1 kg cukrot tett, ami elenyésző a mennyiséghez képest. Igazi üstben főtt, a szabadban. És őszintén?! Csak kiváltságosok kaphatnak belőle... :D Igaz, nem őrzi 7 lakat, az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, hogy a megtévesztés kedvéért: még szedtünk szilvát Pallagon is - egy kedves ismerősömnél - így csak mi tudjuk, melyik az igazán fincsi, azaz a saját termés, és melyik készült a szedett szilvából... ;) Persze utóbbi is tökéletesre sikeredett... Nyami... De megéheztem! :D
Nos. Megcsináltam az "Anya leadta" rendelést. :) Cseppet sem voltam kényszerítve... Tegnap beállított egy csirkemellel, tejszínnel meg ömlesztett sajttal... Na? Kitaláltad? Igen, csirkemellből készült el a kapros pulyka recept, amit már közkinccsé tettem vala. :) Mit ne mondjak, most, hogy tele a konyhám az illatával, cseppet sem zavar, hogy kint megint egy nagy csapat hópihe próbálja jelezni - még tél van.
Felhívás! Íme egy angol fordítási gyakorlat! :) Hajrá Lányok! Na jó, kaptok engedményt. Elég csak a receptet. Nem, nem a szót, hanem a teljes fánk - receptet! :)