2010.01.21. - Alassio

 2010.01.12. 16:05

Az olasz Riviéra, a Ligur tenger északi részén, La Spezia-tól Ventimiglia-ig terjed. Az éghajlat egész évben enyhe, ezért sok látogatót vonz kora tavasztól késő őszig. A partszakaszt a Virágok Riviérája néven is emlegetik, mert az enyhe tél miatt a környék több száz kertészetében fólia alatt nevelnek virágot. Ezeket árulják az Európai Unió több nagyvárosában is télen.

A kis öbölben fekvő Alassio strandja az egyetlen homokos partszakasz a ligur tengerparton. A szelektől védett, napos öböl ezért a kis gyermekkel utazók kedvence. A tengerparttal párhuzamos il Budello szűk utcája tele van apró üzletekkel. A közeli kikötőből hajókirándulásokat szerveznek a Gallinara szigetére, és a partszakasz kényelmesebb megismerésére. A közelben golf, lovaglás és víz alatti horgászat is lehetséges, bár hogy ez az utóbbi mit is takar, azt az idegenvezetőnk nem egészen tudta elmondani.

Kaptok pár fotót is, mindegyik kora reggel készült, amikor a turisták tömege még átalussza az egyik legcsodálatosabb részét a napnak, azaz amikor feltornássza magát a sziget és a szárazföld között, arany utat világítva a tenger hullámain a horizonttól egészen a lábujjunkig. Öt emberkével találkoztam mindössze. Ebből az egyik egy villanymotoros járgányon ült, és tisztította amolyan gereblyeszerű vontatmánya segítségével a strandot. A második emberke a világítótorony felé igyekezet, gondolom őrségváltás céljából. Igen, mindössze 3an keltünk fel a látványért. :) 

Címkék: fotó utazás nyár virág lovaglás napfelkelte a születés csodája

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr681666744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása