2009.01.02. - Pihegő nap

 2010.01.02. 11:41

Végre nekiállhat az ember mosogatni, mert ma már némi kedvet is érezhet hozzá, hogy visszaállítsa azt a megszokott rendetlenséget maga körül :) Hál' Istennek szombat van, szal ráért az ember kicsit lustizni. Hajtunk még úgyis eleget! Szóval, valahogy ezen mód indult a napom.

Tegnap kaptam egy könyvet, amit elkezdtem lapozgatni, aztán belevetettem magam más tanulmányokba, mert 4-én már szükségem lesz rá.

Ma egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe. Paulo Coelho : Az alkimista. Nagyszerű olvasmány. A tanúsága az, hogy a kincs ott van az orrod előtt, mégis nagy utat kell megtenned, hogy észre is vedd, mondhatni rátalálj. Mindenki végigjárja az utat, nem sokan vannak, akik azonnal meglátják az igazi értéket... talán nincsenek is... :)
Szóval ha eddig nem tettétek, olvassátok el! Asszem már láttam hangoskönyv formában is, szal akinek rossz a szeme, hallgassa! :)

Kedvcsinálónak íme kedvenc idézeteim a műből:

Ha az ember szeret, még több értelme van mindennek.
Ki kell használnunk, hogy ránk mosolygott a szerencse, és meg kell tennünk mindent, hogy segítsünk neki, ahogyan ő is segít nekünk.
A legegyszerűbb dolgok a legszokatlanabbak, és csak a bölcsek láthatják meg őket.
A szerelem az embert sosem akadályozza meg abban, hogy végigjárja Személyes Történetét.
Egyetlen szív sem szenvedett, ha álmait kereste.
A szíved ott van, ahol a kincsed. És meg kell találnod a kincsedet, hogy minden, amit az utadon fölfedeztél, értelmet kaphasson.
Ha elkezdesz elígérni valamit, amid még nincs meg, akkor nem fogsz törekedni, hogy megszerezd.

Címkék: könyv irodalom álom idézet művészet paulo coelho meglepetés

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr221638956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása