Íme itt egy dal, egy hajdani Eurovisio-s győztestől:

https://www.youtube.com/watch?v=51bO1CVPWRA&feature=related

S míg ezt hallgatod, talán átgondolod, mit is jelent Számodra az Ünnep. Csak két, na jó, három nap az évben, miért olyan más mégis?! Ezeken a napokon általában szembesülünk azzal, kiknek vagyunk igazán fontosak, ki az aki gondol ránk. Legalábbis javarészt így van. Vannak azonban vágyaink, vannak emberek, akik szívünkhöz bár közel állnak, mégsem hívjuk fel őket, és valahogy fordítva sem történik ilyesmi. Értük mondunk magunkban egy áldást, és bízunk abban, hogy megvédi őket a jövő évben. Ez nem azt jelenti, hogy elfelejtettük őket, vagy nem számítanak többé nekünk... Nagyon is velünk van a szeretet, amit irántuk érzünk, épp csak valami gátol belülről minket, hogy meg tudjunk nyílni. Talán mert nem érezzük, hogy mi is fontosak vagyunk Neki. Nem tudom.

Te vártál valakitől ajándékot? Nemrégen beszélgettem valakivel, aki azt mondta, hogy pont attól nem kapott semmit, akitől a legjobban várta. Fura. Szerintem a karácsony nem erről szól. Nem feltétlenül egy tárgy az igazi ajándék. Okés, persze, azoknak is nagyon lehet ám örülni, de hol van az ünnep lényege? Számomra sosem a kézzel fogható dolgok voltak igazi ajándékok. Nem azt mondom, hogy azok nem jelentenek semmit! Ó, dehogynem! Főleg, ha valaki tényleg bizonyítja, mennyire figyel Rád, és valami olyat ad, amire régóta vágytál, vagy épp tényleg szükséges dolog. Mégis. Eddig a karácsonyig egy olyan kívánságom volt, amit nem lehet boltban megvenni, nem árulják sehol, mégis, bárhol megkaphatod. Hogy mi volt az? Azt egyetlen egy ember tudja. Végül nem teljesült. Régen azt mondta valaki, hogy az igazán szép álmokat jobb nem valóra váltani, mert bizonyára csalódni fogsz a valóságban. Talán igaza volt... Mindazonáltal úgy gondolom, hogy az igazi ajándék nem több egy szívből jövő szónál, tettnél, gondolatnál, áldásnál vagy épp egy mosolynál.

Egy ajándék, legyen az bármi, csak akkor értékelődhet fel, ha szeretettel adják. Kívánok Mindenkinek sok-sok ilyet! Gyűjtsük együtt a pillanatokat, amikért érdemes élni!

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr641598390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása