Nemrégen anyai nagyapámnak névnapjára ültünk össze. A menü halászlé és rántott harcsa volt, egy kis barackos sütivel megfejelve a végét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ugye milyen egyszerű szépen tálalni? Az ünnepeltnek legalábbis nagyon tetszett, no meg ízlett is! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a hal szinte elképzelhetetlen citrom nélkül. Imádom magam csorgatni rá ezt a plusz ízt. Olyan jó! De tényleg! :)

Hozzávalók a barackos lepényhez:
140 g Danone kefir (ennek a pohara lesz a mércénk!)
1 pohár cukor
3 pohár liszt - átszitálva
1 pohár étolaj
5 db tojás
1 csomag sütőpor - átszitálva
1 csomag vaníliás cukor
barack (befőtt, de fagyasztott szilvával is isteni)

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető vendégváró süti.
A fentebbi adag 2 tortaformányit ad ki !
Időigénye sem sok, 1 óra alatt össze lehet dobálni. Hogy milyen gyümölccsel készíted, igazából mindegy. Lehet próbálkozni a trópusiakkal is, szerintem csak a fantáziád szabhatja meg a határt. Lássuk hát a sorrendet:

A fehérjéket kemény habbá verjük. Minden más hozzávalót robotgéppel összekeverünk, majd kézzel a tésztába keverjük óvatosan a tojáshabot.

Kizsírozott és  lisztezett tepsibe, avagy szilikon tortaformába öntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a már előkészített feldarabolt gyümölcsöt. (a szilvát ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas cukorral is).

Sütés: az előmelegített sütőbe betesszük a tésztát és 170°C-on sütjük 30 percig vagy tűpróbáig. Fontos: ne használj légkeverést! Csak alsó-felső sütést. Én 30 perc után visszavettem 140°C-ra, és még 15 perc kellett a tökéletességig. Így nézett ki, mikor kisült:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bár a barackok lesüllyedtek - alacsonyabb színvonalra :) - de ezért nem panaszkodott senki. Vagy csak nem mert?! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr661567768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása