2009.12.02. - Sárgaborsó leves

 2009.11.27. 14:19

25 dkg sárgaborsóból - 2 liter levest kell kapjunk.

A sárgaborsót előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap, főzés előtt tiszta vizet öntünk rá, úgy tesszük oda a lángra. Kb. egy arasznyi víz legyen még fölötte. Ízlés szerint felsózzuk, tehetünk bele vegetát, fehérborsot is.

Míg fel nem fő, folyamatosan figyelnünk kell, mert vastag hab képződik rajta. Ezt kiküszöbölendő - kavargassuk, vagy szedjük le a habot egy lyukas kanállal.

Forrás után kb. 45 perc alatt készre fő.

Most pedig jön a kedvenc részem! :) Az egész cuccot egy tésztaszűrőn átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzési idő alatt elkészített rántást. Mikor ezzel is felfőtt, kész is van.

Rántás: 1 púpos ek liszt + annyi olaj, hogy ne sűrű rántás legyen, inkább olyan tejfölös állagú. Világos barnára pirítjuk, majd a csap alatt kb. 1 dl hideg vízzel felengedjük.

Pirított zsemlekockákkal tálaljuk!

Ha kevés vízzel főztünk, semmi gond, süssünk hozzá fasírtot, és tálaljuk főzelékként. Ám ha hirtelen vendégünk toppanna be, víz és só mindig legyen a háznál, és engedjük fel bátran, hogy mégiscsak leves legyen! ;)

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr961556421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása