Szépművészeti Múzeumban (Bp. XIV.  Dózsa György út 41.) már október 28-tól látogatható ez a kiállítás, amely teljesen átfogó képet ad az itáliai reneszánszról. Csak semmi izgalom, nem kell sietnetek, mert a kiállítás 2010. február 14-ig látogatható! :) Na nem mondom, hogy kötelező, de azért érdemes megfontolni, főként ha arra visz utatok.

A tárlaton több mint 50 múzeumból kölcsönzött remekműveket állít ki a Szépművészeti. 
Érkezett kép a firenzei Uffizi-ből, a párizsi Louvre-ból, a londoni és a washingtoni National Gallery-ből, a new york-i Metropolitan Museum-ból, a római Galleria Borgheséből, a krakkói Czartoryski Múzeumból és a madridi Prado-ból, hogy tényleg csak a nagyokat említsem...

Ha nincs kedved - na jó, tudom, nem ez a fő ok, de ez hangzatosabbnak tűnt - végigjárni a fentebb említett városokat, képtárakat, múzeumokat, akkor itt egy helyen megcsodálhatod:

Bartolomeo Veneto Flóráját,
Botticelli Virginia története című remeket,
Cossa Férfiképmását,
Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel című méltán világhírű művét,
Palma Vecchio „La Bella”-ját
Perugino festette Francesco delle Opere képmást,
Savoldo Tóbiás és az angyala című szépséget,
Tiziano Kesztyűs férfiját.

(Nem tudom észrevetted-e, de az említett művészeket abc-be rendeztem. Csupán azért, mert nem akartalak befolyásolni, hogy szerintem ki a leg-leg-leg...)

A kiállítás 7 szekcióra osztható. Az első a festészet tudománya címmel a festői technikák fejlődését mutatja be. Olyan kronológikusan épül fel az egész az utolsó részig, hogy észre sem veszed az idő múlását. Szóval nem érdemes magadra szabni az időt.

Sétálj egy nagyot a vásznak között, és éld át, amit azon korszak embereinek tehetsége élményként örökített meg, és hagyott hátra nekünk!

Címkék: reklám művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr251510312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása