Amit a képen láthattok, az a Református Templom festett fakazettás mennyezete. A napkorongot nevezik "király-kazettának", ez tájékoztat a készítés időpontjáról és a készítőkről. Aki nem tudná elolvasni: 1792-ben épült! :)
Nagyon szép a kapu is, de amikor ott jártam az eső elől menekültem éppen, eképpen a fotóm se lett csak valami homályféle... Szóval inkább jobbnak tartottam, ha nem is látjátok. :) A barokk egyik remeke, ha erre visz utatok, ne hagyjátok ki!
Fontos! Ha nincs nyitva a
 templom, megtekintéséhez a harangozót, vagy az egyházgondnokot kell keresni. Csak csengessetek be a legközelebbi házhoz, nagyon segítőkész, kedves emberekre találtok majd.

Drávaiványiról:
Baranya megyében, az Ormánságban található. Elég kevés lélekszámú kicsi falu, ahol az egyetlen látnivaló a templom. Na de azt látni kell!

A falu egy része körül erdő van, a többi szántóföld. Aki szeret barangolni, túrázni, csendes helyeken, hajrá Neki! Mielőtt elindulnál, szólj, hogy elküldhessem Ariadne fonalát, hogy tuti kitalálj a rengetegből... :)

Címkék: fotó utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr781494847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása