2009.10.15. - Eger

 2009.10.14. 23:32

Lássuk csak. Ha szóba kerül ez a városunk, akkor nekem először mindig Gárdonyi jut az eszembe... aztán meg a Bikavér! :)

Persze nem csak azért érdemes Egerbe látogatnunk, hogy lássuk a várat, ahol hőseink álltak ki a végsőkig, és aztán a Szépasszony-völgybe kalandozzunk szomjunkat oltani. A kötelező programok mellé simán belefér egy önfeledt séta, csak úgy amerre épp jólesik! Egészen sok arcát ismerhetjük meg így a városnak. Ott van pl. a Bazilika, ami csodaszép.

 

 

Amikor ott voltam, épp orgonakoncert volt, és igen! Eljátszotta a művész úr a kedvenc Bach darabomat is, ami nem más, mint a D-mol Toccata és Fuga :) Már hallottam egyszer egy össze nem hasonlítható előadásban, amikor Debrecenben a Katonazenekari Fesztivál záró ünnepségén az egyesített zenekar 2000 zenésze fújta... No de kanyarogjunk vissza Egerhez! Ha valaki egy kis fitness-re vágyik, ajánlom, mássza meg a minaretet! :D Csodás a kilátás, ami kárpótol a fáradtságért.

Amennyiben több napot tudunk itt tölteni, érdemes elmélyedni a részletekben. Ezt akartam szemléltetni ezzel a fotóval. Olyan szépen egészíti ki egymást a patika cégére és a torony vonalvezetése, hogy az szinte már felér egy kísértéssel...

Mindenképpen járjunk nyitott szemmel, ha szeretjük a kovácsmesterek munkáit. Csodás kapukat találhatunk, melyek igazi műalkotásként őrzik az idő múlását...

Egészségetekre! :)

 

Címkék: utazás irodalom bor

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr1001450982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása