Már megint szombat... Ami jó! :) Ma versenybíró leszek egy lövészversenyen. :) Az a hír járja, hogy utánna a vadászházban kóstolhatunk bele az istenien finom - tavalyi tapasztalatok alapján mondom - vaddisznópörköltbe, ami előtt vagy után egy gyenge őz lesz a menü. Nyami. Megígérem, megpróbálok hozzájutni a recepthez. Ha sikerül, arról bizonyára tudni fogtok! Már csak ezért is jó, hogy évekig versenyszerűen bántam a fegyverekkel... No de ne beszéljek annyit, inkább mutassam meg, mi is a mai meglepi. Igaz? :) Persze a címből már gondolhatjátok, na de nézzétek csak, hogy telt a péntek nálunk:

Diós tetejű lekváros Linzer karikák

Hozzávalók:
1 kg liszt
500 g RAMA
400 g porcukor
4 db tojás
2 db sütőpor
+ annyi tejföl, hogy nyújtható, nem ragadós tésztát kapjunk.

(+ a kenéshez plussz tojásfehérje!)

Amikor a tésztát összeállítottuk egy tálban, egy deszkán elnyújtjuk ízlés szerint olyan 3-5 mm vékonyra. A tészta felét lyukas szaggatóval, a másik felét sima szaggatóval kivágdossuk. A hulladékot összegyúrjuk, majd újra elnyújtva addig szaggatjuk a darabokat, amíg csak van. Előkészítünk 2-3 tepsit, aminek az aljára vagy sütőpapírt teszünk, vagy pedig csak egyszerűen bezsírozzuk. Erre tesszük a tésztadarabokat. A simákat egyszerűen csak rakjuk a tepsibe, rögtön.

 

 

 

 

 

 

 

 


A lyukas karikákat megkenjük tojásfehérjével, majd azt az oldalát cukros dióba forgatjuk, így kerül a tepsibe. Előmelegített sütőben olyan 180 C-on 15 percig sül, de vigyázni kell rá, nem szabad otthagyni!

 

 

 

 

 

 

 

Megvárjuk míg kihűl, majd a teli kerekeket az asztalra sorakoztatjuk úgy, hogy a színe az asztal lapja felé legyen.

 

 

 

Ráteszünk egy-egy adagnyi lekvárt. Én 2 félét készítettem, házi főzésű szilvás és saját termésű barackos lett. Kézbe veszünk egyet, a lekvárt középről szélre egyenletesen kihúzogatjuk, majd rátesszük a lyukas és diós kerekeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Így lesz kettőből egy egész! :) Amúgy a legeslegfinomabb, ha 2-4 napig hagyod, hogy összeérjen, és csak azután teszed fel az asztalra! Hetekig elállós süti!Fogyasszátok jó egészséggel!

 

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr581423866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása