Ti ismeritek?! Nekem Mirjam barátnőm mutatta meg, hogyan is kell vele dolgozni. :) Nagyon egyszerű, a sikerélmény mindenképpen adott, bármilyen kicsi korban elkezdhető onnantól kezdve, hogy tud a gyermek már rajzolgatni napocskát, házikót, ákombákom emberkéket, fákat vagy egyéb kezdetleges dolgokat, mondjuk szívecskéket. :)

Bármelyik kreatív boltban kaphatsz zsugorfóliát. Ennek két oldala van. Egy nagyon sima, és egy érdesebb. Az utóbbira rajzolunk színes ceruzával. A színek élénkülni fognak, szóval olyan lesz, mintha photoshoppal rátolnánk egy kis saturációt... :) A kontúrokat vékonyan fogó alkoholos filccel erősíthetjük meg, aztán már mehet is a sütőbe a cucc. Ez itt kb 1/5-ödére fog zsugorodni! :) Amikor kiszeded, érdemes még melegen fakanállal ellapogatni, hogy egyenletes felületű lapocskákat kapjunk. :) Ha a nagyobb lapunkon lyukasztóval készítettünk rajta egy lyukat, akkor máris egyedi kulcstartót, táskadíszt, fenyőfadíszt kaptunk. Kísérletezzetek vele, megéri! :) A legjobb benne, hogy tetszőlegesen használhatsz mindenféle sablont, csupán képzeleted szabhat határokat az alkotásaidhoz.

Íme képekben egy pár munkánk, az előrajzolási fázisból:

Címkék: kreatív játék karácsony barátság ajándék virág állatok meglepetés

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr622527104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t_immi · http://www.jakabpetimi.blogspot.com/ 2011.01.04. 11:27:45

Most sikerült bepótolnom az olvasást...a sok jó kis bejegyzést..:)A Diófagyi elfogyasztásában mi is szívesen segítünk bárkinek:)
A zsugorodás...még nekem is ment:)A keksz csinálástól a kezem már rendbe jött...de kell egy kis idő mire újra rászánom magam...inkább fánkot sütök:)vagy diófagyit?
Nagyon jók a képek a jótékonysági estről!:)
Szép napot!

Favale 2011.01.04. 17:28:39

@t_immi: Diófagyiiiiit! ;) Ez az új kedvencem, bár a pudingkocka is mennyei, alkalom adtán ki kell próbálnod Neked is! :) Nos... Az én anyum is 20 éve próbálja rászánni magát egy újabb adag kekszre :D Szorítok, hogy azért hamarabb sikerüljön! Puszi
Ó, és köszönöm! :)
süti beállítások módosítása