2010.11.15. - Mikulásvirág

 2010.11.17. 09:29

Tartásának titka, hogy egy világos, de hűvös helyen tartjuk. A földje hetente egyszer igényel ekkor vizet. Ha bevisszük a meleg lakásba, akkor levélpermetezést kell alkalmaznunk, és sűrűbben kell kicsit locsolni is. Amikor elhull a levele, az nem azt jelenti, hogy tönkrement. Ilyenkor vissza kell vágni, és hagyni kell pihenni, mert ez a növény bizony évelő!

Kicsi gyermekesek és kis állatka tartók figyelmét azonban nem kerülheti el az a tény, hogy a virág a kutyatej félék családjába tartozik, azaz mérgező folyadék van a levelekbe és szárakba! Épp ezért legyünk óvatosak akkor is, ha ajándékba szánjuk, hogy ne kerüljön ilyen helyre - veszélyforrásnak!

Nyáron árnyékos helyre akár ki is ültethetjük a kertbe. :)

Hogy miért is ez a mai napi téma? Mert nemrégen kaptam Apukámtól egyet! :) Meg is mutatom, hogy milyen különleges példányom van:

 

Címkék: család virág meglepetés

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr262454232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása