Itt a szüret ideje! Ez a hasznos gyümölcs nemcsak 10x annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, de a flavonoidokban is gazdag, ami köztudottan gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejt ki. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban és meghűléses megbetegedések idején kúraszerűen ajánlott - no persze nem cukorral, csakis mézzel, ha naturálisan nem bírod az ízét. Gyógyhatású vese- és hólyagbántalmakra, bélhurutra és hörghurutra is. Emésztést javító hatása közismert, illetve gyenge vizelethajtó tulajdonságú.
Készíthetünk belőle lekvárt, szószt, teát és szörpöt - de receptet most nem kaptok, mert a neten Ti is találhattok, ha rákerestek. Ide csak azok kerülhetnek, amiket én magam már sikeresen elkészítettem - de hisz ezt tudjátok is... :)