Itt a szüret ideje! Ez a hasznos gyümölcs nemcsak 10x annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, de a flavonoidokban is gazdag, ami köztudottan gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejt ki. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban és meghűléses megbetegedések idején kúraszerűen ajánlott - no persze nem cukorral, csakis mézzel, ha naturálisan nem bírod az ízét. Gyógyhatású vese- és hólyagbántalmakra, bélhurutra és hörghurutra is. Emésztést javító hatása közismert, illetve gyenge vizelethajtó tulajdonságú.

Készíthetünk belőle lekvárt, szószt, teát és szörpöt - de receptet most nem kaptok, mert a neten Ti is találhattok, ha rákerestek. Ide csak azok kerülhetnek, amiket én magam már sikeresen elkészítettem - de hisz ezt tudjátok is... :)

Címkék: ősz virág vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr102341935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása