Ezt a receptet Tatabányán kaptam, Gabitól. Ez úton is köszi szépen! Már rengetegszer megsütöttem azóta! Nemrégen Nagymami keze munkáját fogyasztottuk el. Pár óra múlva csak pislogtunk, mintha ott se lett volna... :D Pedig jutott mindenkinek bőségesen.
Hozzávalók:
1 kg liszt
6 dl tej
10 dkg élesztő
2 dl olaj
2 tojás sárgája
1 ek cukor
1 ek só
Az élesztőt megfuttatom (lásd: pogácsa receptnél, hogy hogyan).
A száraz elemeket összekeverem, majd hozzáadom a megfuttatott élesztőt, a tejet, a tojást az olajat, és bedagasztom.
Kelesztés után 8 egyenlő részre osztom a tésztát. Egy résznyi tésztát kerekre nyújtok olajon (ne tocsogjon!), majd 8 egyenlő cikkre vágom fel a kört. Az így kapott körcikket, mondhatni 3szöget tekerem fel kifli formára. Úgy lesz szép és egyforma, ha a nagykör szélére eső résztől kezdem a feltekerést a közepéig.
Ügyesebbek meg is tölthetik a kiflit. Lehet kapni azokat a minivirsliket, vagy tehetünk bele sajtot - mondjuk vegyesen füstöltet is, no meg ha a minap épp hortobágyi palit csináltunk, vagy makarónit, és maradt ki egy kis feltét, akkor az is mehet bele. Utóbbi az nagyon nyerő... :) Ki ne szeretné a darált husis meleg kiflit... nyami!
Fotót is fogtok hozzá kapni, de ez az a recept, amit akárhányszor is készítettem már el, olyan hamar elfogy, hogy mire eszembe jut, hogy képileg is meg kellett volna örökíteni, már késő! :)