2009.12.27. - Csillag hajtása

 2009.12.15. 14:21

Végy egy téglalapot! Minél kisebb, annál csinosabb lesz a csillag amit hajtani fogsz, bár az is igaz, hogy annál nehezebb lesz hajtogatnod belőle jó sokat. Bizony, bizony, egy csillag 120 darab papirkából áll, amit egyformán kell összehajtogatnod.

Hahóóó! Ne add fel máris! :)

Szóval még itt?! Nagyszerű! Akkor lássuk! Fogd meg a téglalapod, hajtsd hosszába ketté, majd keresztbe. A második hajtás csak azért kell, hogy a középvonalhoz tudd lehajtani a téglalapod egy-egy felét. Íme a kép, hogy lásd, hogyan is gondolom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A második képen azt láthatod, hogy megfordítottam az eddigi munkámat (bal fent), majd lehajtottam a másik két háromszöget is (jobb fent). Szaladj ollóért, mert le kell vágni a felesleget úgy, ahogyan az a bal lenti ábrán már látható. Lehajtjuk a kapott háromszögeket (jobb lent).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A harmadik képen láthatod, hogy lehajtottuk a háromszögeket, majd félbehajtjuk a háromszöget. No, ez lesz egy darabka, amit össze kellene dugdosnod a zsebecskéi segítségével. Ezt így elég nehéz elmagyarázni, hogyan... hajts vagy 4-5 darabka ilyet, és próbálkozz, ahogyan az ábrán próbáltam Neked szemléltetni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A negyedik képen már egy félkész díszt láthattok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Végül - röpke 3 óra múlva - íme a kész fenyődísz:

Kedves Mártika! Köszi, hogy nem felejtetted el az ígért finomságot... :) Ma ebédre bizti el is fog fogyni az összes!

Kedves Lajos! Igazad volt, vétek lett volna sokat ebédelni! Köszi, hogy figyelmeztettél, szólj Rám máskor is, lécci! Ja igen, és köszi a Portoricoit... ;)

Kedves Anna! Isteni volt a Néró-szelet, hiába! Te aztán tudod, mivel lehet kísértésbe vinni... ;) Ja igen, meg az aszalt szilvás karaj jött még be, de nagyon!

Kedves Tibi és Alíz! Imádni való volt a netes zenélés, alig várom, hogy talizzunk januárban! Alíz - Szorítok Neked, már görcsben állnak a lábujjaim Érted! Érted?! :)

Kedves Tomi! A beszélgetésünkről - azt hiszem ez nagyon kellett, sokat segítettél, hogy visszanyerjem az optimizmusomat. Köszönöm! Kívánom, hogy ezúttal légy nagyon-nagyon boldog! :)

Kedves Törpenős! :) Tiéd a nap híre! :) Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült! Nagyon vigyázzatok magatokra! Ez az év olyan volt, amilyen, de ez a hír meggyógyította a végét! :)

Címkék: kreatív család karácsony barátság meglepetés hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr121599761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása