2009.12.21. - Tamás nap

 2009.12.12. 18:27

Bemutatom Nektek Thomi-papagájomat! :)

Teljes nevén Fan Thomas azaz Rajongó Tamás - a barátpapagáj. Hogy kiért rajong? Természetesen Értem! :) ( A "Ventillátor Tamás" ugyanis elég bután hangozna... :D ) Ez a madárka ha hiszitek ha nem, tud integetni, pacsit és puszit adni, megfordulni és tartani a szárnyát, ha meg akarod simogatni, és ezt mondod is Neki. A leginkább akkor imádom, amikor beszél. Nem sok szókincse van, de azt a keveset tudatosan használja, nem csupán ismétel, mint azt sokan hiszik. Ha például ráfér egy takarítás, mormog, hogy "fúj, koszos vagy", ha a vizét kell cserélni, egyre hangosabban mondogatja, hogy "tiszta víz, tiszta víz". Ha éhes, azt is szóvá teszi: "Kérsz még!" szavakkal. Takarítás után is előszeretettel mondogatja, hogy "tiszta vagy, látod?" :)
Az első komolyabb mondata a "Boldog Karácsonyt!" volt, ami nemsokára megint aktuális lesz. Bár húsvétkor is mondogatja, ha eszébe jut... Megtanulta, hogy kézből csak akkor kap ételt, ha azt mondja: "kérek szépen", és van mikor meg is nevezi, hogy mit. Pl. "Kérek szépen diót." Ismeri a répa, retek szavakat, és ha simogatásra vágyik, azt mormogja: "simi-simi" :) Sok örömet okozott már! Az embereket is meg tudja különböztetni, bár nem mindenki nevét mondja, csak akiket sokszor lát. Ekképpen a Mami, Vali, Valika, Kálmán neveket tudja eddig. Tud köszönni is. Ha reggel bemégy hozzá, hogy felhúzd a redőnyt, és véletlenül nem köszönsz Neki, utánad szól, rendesen hangsúlyozva hogy: "Jó reggelt!" Ha még mindig nem szólsz, addig ismételi, majd fütyöl, míg már nem bírod elviselni, és köszönsz, ekkor megnyugszik és elhallgat... :) Kész egyéniség! :) Nem csak beszél, hangokat is utánoz. Imádom, ahogy a víz csobogását tolja, de az emberi fütty is jól megy már. Szóval édes, és hogy végezetül még idézzek tőle egy szót: "IMÁDLAK" kicsi madárkám, boldog névnapot! :)

Drága Tanár Úr! Isten éltesse születésnapja alkalmából egészségben, még nagyon sokáig! Remélem sok közös élmény vár ránk jövőre is! Szeretettel gondolok az egész családra és kívánok áldott karácsonyt mindenkinek!

Miki! Köszi a fotót! Áldott Ünnepet Neked és a lányoknak!

Címkék: fotó család ünnep karácsony barátság madarak

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr871592875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

privateer 2010.03.05. 22:12:01

Egy profi videó snittet nem akarsz feltenni róla ahogy beszél, stb?

Favale 2010.03.07. 00:29:20

@privateer: semmi sem lehetetlen, ha igazán akarjuk... ;) Talán a jövőben majd egyszer :)
süti beállítások módosítása