2009.12.16. - Képviselő fánk

 2009.12.11. 15:47

Ígéretemhez híven, ma lehullik a lepel a képviselő fánk túlmisztifikált receptjéről... :)

Előtte azonban még egy száraz tény, amit páran hiányoltatok. A 100 nap alatt összesen 7431-szer töltöttétek le az oldalt! :)

 
Tésztája:
2 dl vizet, 20 dkg zsírt, 1 csipet sóval és 1 csipet cukorral összefőzünk. A lángról levéve hozzáborítunk 20 dkg lisztet – nagyon gyors keverés mellett, majd újra feltesszük, egy-két percig még főzzük.
Még melegen egy műanyag tálba borítjuk, és egyesével egész tojásokat adok hozzá. Robotgéppel teszem mindig homogénné. Kb. 6 tojás fog kelleni, hogy jó tésztát kapjunk. Ezt a tojás mérete befolyásolhatja. A tészta akkor a tökéletes, ha a robotgépnek a keverőjére kezd felcsavarodni.
Nyomózsákba teszem, sütőpapírra diónyi kis adagokat nyomkodok. Amikor kész, még a csúcsokat vizes ujjal visszanyomkodom, hogy ne égjen meg, és szép kerek legyen majd, ha kisült.
Előmelegített sütőbe tolom, nagylángon sül, amíg fel nem jön. Ha elérte a méretét, fokozatosan visszaveszem a meleget, olyan 180 fokig, és addig sütöm, amíg szép nem lesz.
 
Ha kihűlt, levágjuk a tetejét, és betöltjük.
 
Krémes krém:
Igazából ez ugyan az, amit a krémesbe teszünk. Hihetetlenül egyszerű. 6 tojás fehérjét 100 g cukorral kemény habbá verek. 3 tasak Dr Oetker pudingport 1 liter vízben puding állagig főzök, 50 g cukorral – ha kész, ebbe teszem bele a felvert habot, és fakanállal az aljától kezdve jó nagy mozdulatokkal összekavarom. Ha már az aljáról is jól elkavartuk, de egy picit még csomós, jöhet a robotgép. Nem szabad sokáig, mert akkor összetörik a hab. Inkább kézzel szoktam, csak a habverőjével átkavarni, és az elég is szokott lenni.
 
Ha nincs kedvem megsütni a tésztát, vagy mondjuk időhiány miatt hagyom ki, akkor ezt a krémet pohárba szoktam tenni, közé ananászt, diót, egyéb szezonális gyümölcsöket, és a neve rögtön pohárkrém lesz. :)
 
A betöltés szintén nyomózsákból történik, amíg még meleg a krém! Ha kihűl, megköt, és már nem formázható tovább! Szóval ezzel egy kicsit sietni kell… Ha jól előkészíti az ember a dolgokat, akkor nincs baj. A fánkot 2 részletben töltjük meg. Elsőként színig tesszük, 10-12 darab után visszatérünk az elsőhöz, és jöhet a gombóc még rá, majd rögtön a kalapja, hogy később ne essen le. Hűtőbe téve 1 óra után már tálalható.
 
Időigénye kb 3-4 óra hossza.
 
Lassan be is fejezem ezt a mai bejegyzést, de még egy valamit mindenképp bele kell írjak. Kóstoltad már a pickwick fahéjas szilva teáját? Nem?! Pótold be! Isteni. Ez az új kedvencem! :)

Címkék: fotó ünnep karácsony receptek tea meglepetés hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr241590550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása