Tata, ahogyan sokszor emlegetjük - a vizek városa ad otthont immár sokadik alkalommal ennek a rendezvénysorozatnak. Valódi, nekem tetsző gondolat, hogy egy természetes dolognak akarunk mi, emberek részesévé válni. A Természet Ünnepe ez, azt hiszem ez a legjobb kifejezés rá... 

Időpont: November 28., szombat.
( Minden évben november utolsó szombatja. )

Helyszín az Öreg-tó, Magyarország legrégebbi, csaknem 700 éves, közel 2 négyzetkilométeres mesterséges halastava. Az eurázsiai tundrák vidékéről érkező vadludak, és megannyi más vízimadár számára nyújt pihenő- és éjszakázóhelyet az őszi/téli madárvonulás idején.

Mert szárnyaink nem lehetnek, talán épp ezért csodáljuk annyira a madarakat...

A sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa egyszerűen fantasztikus! A látogatók mindemellett részt vehetnek természetismereti túrán, van játszóház, természetfotó kiállítás, madárgyűrűzési bemutató, elindul a hazai termelők adventi vására,  méz- és sajtkóstolóval + számtalan színes programmal vár mindenkit idén is a város.

Tatán amúgy számos más látnivaló van, szóval ha nem is ezen a 7végén, de érdemes egyszer ellátogatni. Egyedülálló a Természetvédelmi Terület és Szabadtéri Geológiai Múzeum. Sok a műemlék, köztük az Öregvár, az Esterházy-kastély és malomépületek. Érdemes megnézni a Kálvária-kápolnát, ami még 1350-ben épült. Stílusjegyei a gótika és a barokk. 

 

 

 

 

 

 

 

 


A fotón (2. kép) az Angolpark egy részletét láthatjátok. Ez a kedvenc helyem.

 

 

 

 

 

 

 

 


Egy hatalmas élményben is részem volt. Láttam, ahogyan egy - bocsánat a hozzáértőktől - kígyó vagy sikló elfog egy halat, és letolja magába. Próbáltam megörökíteni Nektek. Remélem valamennyire látjátok a lényeget!

 

Címkék: fotó utazás ünnep ősz karácsony idézet sztori madarak

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr11519592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása