Kedden érkezett hozzám Réka, Eszterke és Fanni! Az első közös dolgunk... - négy nő vajon mit is csinálhatna mást?! - elmentünk vásárolni! :)

Sok mindent vettünk, javarészt olyan cuccokat, amiket aztán fel is használtunk egy jófajta pizza elkészítéséhez. Íme a tökéletes recept:

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
5 ek olaj
2-3 dl tej (én 2,2 dl-nyit használtam fel, a többit pedig megittam, szal tényleg kellett a 3 dl tej! :) )
1 lapos kiskanál só

(nem mindenki szereti, de lehet a tésztába keverni egy kis oregánót v egyéb pizzafűszer keveréket is)

A száraz dolgokat liszt és só egy nagyobb tálba tesszük, majd lyukat formálunk a közepébe. Ide kerül a langyos tejben megfuttatott élesztő és az 5 evőkanál olaj. Összeállítjuk a tésztát, gyors mozdulatokkal.

Lábjegyzet kezdő, ám de reményteljes szakácsnövendékeknek:
Élesztő futtatása: kezünknek meleg, ám nem forró(!) tejbe morzsoljuk az élesztőt, egy pici lisztet és cukrot teszünk a tetejére, állni hagyjuk 1/2 percig.

Egy nagyobb tepsit jó vastagon kiolajozunk, és belenyomkodjuk a tésztánkat.

Rátétek. Nemrégen felfedeztünk egy kedves ismerőssel egy remek pizzaalapot: 350 g-os kiszerelésben kapható, Kalocsai Pizzakrém néven. Nos ezzel kezdtük mi is, vékony alapot készítve. Ezután már ki-ki kedve szerint pakolhatta meg a saját negyedét.

Feltéteink, lehetőségeink:
oregánó
dán szalámi
pick szalámi
csirkemell sonka
sertés sonka
morzsolt főtt kukorica
ananász
karaván sajt
trapista sajt
garnélarák - lett volna, de elfelejtettük megvenni! :)

Nos, miután mindenki kedvére válogatta össze, amit meg akart enni, sütőbe toltuk, majd míg várakoztunk, addig a kimaradt hozzávalókat csemegéztük be.

Egy 20-30 perc után meg is sült, ez pedig már a 3 "Mazsola", akiket láthattok:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teli pocakkal kuporodtunk le a tv elé, és néztük meg a Sárkány és papucs című mesefilm egy nagyobbik felét, merthogy a társaság 75%-a majdnem bealudt rajta. Megúsztam a meseolvasást... :)

Szerda. Ha délután 5-kor valaki megkérdezte volna:
   - Már pizsamában vagytok?!
Mi nyugodtan válaszolhattuk volna azt, hogy:
   - Dehogy! MÉÉÉG pizsamában!

Na persze ennek megfelelően a délelőtt sok pihivel és nagy kártyacsatával indult, amit egy fincsi ebéd koronázott meg. Lekváros derelye... Nyami... :)

A délutáni filmünk a Jéghercegnő című Disney klasszikus volt. Aztán este melegszendvicset sütöttem, közkívánatra (Frédinek: nem, szerintem nem lett olyan finom, mint amilyet Te készítesz...)
Meseolvasás a "picurkáknak", majd Fannival megismertettem az Angyalok városát. Ez volt a mi mesénk, és persze sírtunk a végén, ahogy azt illik.

Ráadásképpen kaptam egy nagyon kedves levelet. Olyan nagyon jól esett! Ha csak rajtam múlna...

Már ránk is köszöntött a csütörtök. Vajaskalács sonkával és kakaóval. Imádom! :) A gyerkőcöknek kötelező volt megkóstólni a sonkás verziót, és mindenki kért repetát! Sok-sok társasjáték után volt a képeslapkészítés, és a mami-programig tudjátok is. Valcsi néni hozott minket haza, vacsi, majd esti mese helyett a Muzsika hangját énekeltük. :) Szupi volt, hogy 1-1 gyerkőc ölelt és puszilgatott a hál'Istennek hosszú film alatt a végéig! :)

Péntek. 8-kor keltünk, mert sajna 9re már jött Apa Fanniért és Eszterkéért, hogy hazavigye Őket. :(
Rékával egy twix csokiba folytottuk bánatunkat... Aztán kártyacsata és egy hosszabb séta a friss, szinte már hideg levegőn. Őszi szünet végéhez közeledve, talán így is van jól. Ebédre hortobágyi húsospalacsintát sütöttünk, aminek majd megkapjátok a receptjét, ha jók lesztek :) Délután pedig a Magyar népmesék 3. ment dvd-n, miközben megpróbáltam beállítani egy-két dolgot egy másik vason (azaz számítógépen). Este 7kor Rékát is elvitte az Apukája.

Milyen csendes most a házam, hogy nem tölti be a lányok kacagása... :( Remélem még lesz sok közös programunk!

Privi a lányoknak: Köszönöm, hogy velem voltatok, tiszta szívből IMÁDLAK Benneteket! Vígasztaljon a tudat, hogy nem gyötörlek tovább Titeket matekleckékkel :)

Címkék: fotó film ősz receptek sztori

A bejegyzés trackback címe:

https://vale.blog.hu/api/trackback/id/tr111479697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ph0t0 2009.10.30. 22:27:10

Kedves Valimama :)

Először is jelezném, hogy nem rendelkezel a legjobb pizzarecepttel, merthogy azt titokban magam őrzöm :) Természetesen a Kalocsai a félistene a dolgoknak, s a melegszendvicskészítés koronázatlan királya én vagyok, bár kiadó helyek még akadnak, szóval csak hajrá :) De a kakóskalácsot sonkával én s imádom, retekkel a legistenibb!

Favale 2009.10.30. 23:06:05

@ph0t0: Szerintem titokban is kellene tartanod a pizza-receptedet, pont elég, ha néha nekem sütöd meg! ;)Hihi... Képzeld! Volt itthon hónapos piros retek - egész jófajta, bár tuti, hogy nem Bio... :D Sajna nem voltál itt, hogy tovább színesítsd a teavajas, sonkás, kalácsos reggelünket.
süti beállítások módosítása